לתיאום פגישת הכרות ללא עלות:

הקמת מסעדות – פתיחת עסק למזון מהיר

אתם חולמים על הקמת עסק למזון מהיר או אולי בעתיד הרחוק רשת מסעדות למזון מהיר,לפניכם עומדות דילמות ושאלות רבות כגון: 

  • איזה סוג עסק למזון מהיר כדאי לבחור? 

  • כמה עולה לי לפתוח עסק של מזון מהיר?

  • איפה מומלץ למקם עסק למזון מהיר?

  • כמה אני ארוויח מעסק למזון מהיר ?

  • מהו התהליך הנדרש להקמת עסק למזון מהיר ?

 

ננסה לסייע לכם ולענות בקצרה על שאלות אלו: 

 

איזה סוג עסק למזון מהיר כדאי לבחור?

עסק שאתם מתחברים אליו ברמה האישית ומרגישים שתוכלו לנהל ולפתח אותו

עסק שתואם ליכולות שלכם – יכולת אישית, משפחתית ופיננסית

עסק שמתאים למיקום שבחרתם

 

כמה עולה לי לפתוח עסק מזון מהיר?

הקמת עסק קטן למזון מהיר יכולה לעלות בין 200,000 ₪ל 500,000 ₪

הרכב העלויות :

  • הקמה – יועצים, רישוי, תכנון ועיצוב, שיפוץ

  • ציוד מטבח

  • עיצוב ודקורציה

  • הוצאות שונות (גיוס והכשרה, מלאי, פרסום וכד')

 

במידה והעסק הוא חלק מרשת העלות ידועה מראש

במידה וזה עסק שאתם יזמתם, ניתן כמובן להפחית משמעותית עלויות במידה ואתם אנשי עבודה חרוצים עם ידע בסיסי בבנייה והקמה

 

איפה מומלץ להקים עסק למזון מהיר?

  • חשוב מאוד למצוא לוקיישן שיש בו תנועת לקוחות רלוונטיים רבה

  • חשוב שהעסק יבלוט ויראה לכל מי שעובר

  • חשוב לבחון לעומק את האזור בו ימוקם העסק :

    האם ישנם באזור לקוחות שבויים (עובדים בסביבה , קניון, עוגן משמעותי (בית מרקחת\קולנוע וכד)

    מה הרקע הסוציו אקונומי של האזור ?

    איך הנגישות (כבישים, מדרכות, חניות וכו)

    מה שעות הפעילות האפשריות ומהן הצפויות?

 

כמה מרוויחים מעסק של מזון מהיר?

הרווח תלוי במספר פרמטרים :

  • מספר הלקוחות ביום

  • ממוצע המכירה לסועד

  • עלויות משתנות (עלויות חומרי הגלם, עלויות כ"א)

  • עלויות קבועות (עלויות שכר דירה, מיסים וכו', עלויות אחזקה)

 

האם ניתן להתפרנס מעסק למזון מהיר ?

כן, אבל נדרש ניהול צמוד ואינטנסיבי :

עסק קטן בתחום המזון, אשר מתנהל במקצועיות וביעילות עם מחזור מכירות של 150,000 ₪ כולל מע"מ, אמור להשאיר רווח של כ 20% 30,000 ₪, אחרי כל ההוצאות אבל לפני מס.

 

מהו התהליך המומלץ להקמת עסק למזון מהיר?

  • צריך להחליט על קונספט – אפשר לשכפל רעיון קיים, להמציא קונספט חדש לחלוטין או להתבסס על עסק קיים ולפתח אותו

  • בוחרים לוקיישן – בתחום המזון המהיר יש חשיבות מכרעת לבחירת המיקום

  • חושה לבנות תכנית התכנות – בהתאם לקונספט שנבחר, נצטרך להבין את היתרונות והחסרונות, החוזקות והחולשות, ובעזרת הפרמטרים המתקבלים להגיע להחלטה מושכלת לגבי ההיתכנות של העסק הרצוי.

  • להיעזר באנשי מקצוע

 

אנו מזמינים אתכם להקים את העסק שלכם בתחום המזון המהיר איתנו! צרו איתנו קשר ונשמח לסייע לכם.

 

נכתב ע"י גיורא אשכנזי יועץ עסקי בכיר לתחום המסעדנות ויזם 

 

למאמרים נוספים בתחום המזון לחצו כאן 

 

לפגישת מומחה עם גיורא לחצו כאן 

 

עד עכשיו

82

ממליצים
עד עכשיו

141

מאמרים
  • דילוג לתוכן