לשיחת ייעוץ ראשונית בחינם:

Schedule a free meeting:

 

הקמת בר

כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתה פותחים בר או פאב

השלב הראשון בתהליך או בניית הקונספט של המקום, והשאלה המרכזית הראשונה שיש לשאול את עצמך היא:

איזה סוג עסק בר אני רוצה לפתוח, כלומר מה הקונספט של העסק ?

על מנת להחליט על הקונספט צריך להבין מי יהיו הלקוחות שלכם:

האם הקהל הוא צעיר וללא תקציב או קהל בוגר בעל אמצעים? האם מבלים של עיר מרכזית או כאלה שמגיעים מהפריפריה ?

האם הכיוון הוא פאב מקומי של בירות או בר מעוצב עם מגוון קוקטיילים ?

אחרי שיהיו לכם תשובות נוכל להתחיל לבנות את הקונספט של הבר, איפה הוא ימוקם, איך יראה, מה יהיה התפריט וכו' … 

איך בונים תפריט אוכל ושתייה לבר ?

התפריט הוא כמובן נגזרת של הקונספט –

אוכל :

  • בבר שכונתי נרצה להגיש אוכל, טעים ופשוט, כמעט ללא הכנות מראש (כי לא רוצים טבחים) והוצאה פשוטה ומהירה

  • בבר מעוצב נרצה אוכל מתוחכם, בעיקר מנות קטנות שמתאימות לאלכוהול

שתייה :

  • בבר שכונתי נגיש בעיקר בירות בעיקר מחבית, ואלכוהול בסיסי

  • בבר מעוצב נרצה לבנות תפריט קוקטיילים מגניב, ויהיה לנו מגוון רחב של אלכוהול

התהליך הנדרש להקמת עסק של בר

  1. דבר ראשון חייבים להבין מי קהל היעד

  2. אח"כ צריך להחליט על קונספט – אפשר לשכפל רעיון קיים, להמציא קונספט חדש לחלוטין או להתבסס על עסק קיים ולפתח אותו

  3. בוחרים לוקיישן – למרות שחשוב לדעת שבתחום עסקי האלכוהול יש פחות חשיבות לבחירת המיקום משום שבר הוא עסק שבנוי על המלצות פה

  4. ולאוזן ולקוחות יגיעו לבר הרצוי בכל מיקום שיהיה

  5. יש חשיבות מכרעת לפרטים טכניים (עיצוב, סאונד וכו) שיקבעו בסופו של דבר את חווית הבילוי של הבליין

  6. תכנון נכון ומדוייק של זרימת העבודה בבר על מנת להיות מסוגלים לתת שירות אפקטיבי גם בשעות הלחץ להיעזר באנשי מקצוע.

העלות הדרושה להקמת עסק של בר –

הקמת בר יכולה לעלות בין 200,000 ₪ל 1,500,000 ₪ ואף יותר.

הרכב העלויות :

  1. הקמה – יועצים (יועץ לתפריט השתייה ושף)

  2. רישוי – לדוגמא במקום שמדגיש אלכוהול חייבים שירותים..

  3. תכנון ועיצוב, שיפוץ

  4. רכש ציוד מטבח ובר

  5. עיצוב ודקורציה

  6.  הוצאות שונות (גיוס והכשרה, מלאי, פרסום וכד')

במידה והעסק הוא חלק מרשת העלות ידועה מראש. במידה וזה עסק שאתם יזמתם, ניתן כמובן להפחית משמעותית עלויות במידה ואתם אנשי עבודה חרוצים עם ידע בסיסי בבנייה והקמה.

כמה מרוויחים מבר פעיל?

הרווח תלוי במספר פרמטרים :

  • מספר הלקוחות ביום

  • ממוצע המכירה לסועד (כמה אלכוהול נמכר ומאיזה סוג)

  • עלויות משתנות (עלויות חומרי הגלם, עלויות כ"א)

  • עלויות קבועות (עלויות שכר דירה, מיסים וכו', עלויות אחזקה

האם ניתן להרוויח מבר? כן, אבל נדרש ניהול צמוד ואינטנסיבי:

בר בינוני אשר מתנהל במקצועיות וביעילות עם מחזור מכירות של 400,000 ₪ כולל מע"מ, אמור להשאיר רווח של כ 25%, שזה כ 100,000 ₪, אחרי כל ההוצאות אבל לפני מס.

אם אתם מתכננים לפתוח בר חדש ממליצים לכם לפנות אלינו לייעוץ עסקי למסעדות ממוקד ואפקטיבי. צרו איתנו קשר.

82

ממליצים

82

Recommend

227

מאמרים

227

Articles