לתיאום פגישת הכרות ללא עלות:

כמה עולה להקים מסעדה?

החלטתם להקים מסעדה! ראשית כל הכבוד על היוזמה והיזמות והרצון ללכת עם החלום שלכם צעד אחד קדימה. הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לסגור את הקונספט של המסעדה ברמה הכללית … תפריט, בידול ויחודיות, מיקום, גודל ועוד ועוד … 

בשלב השני תצטרכו לבנות תקציב להקמת המסעדה ולהעריך מה ההשקעה הנדרשת לכם. ממומלץ לקחת בחשבון בנושא ההשקעה : 

עלות הקמת המקום + עלות תפעול המסעדה והרצתה למשך תקופה של חצי שנה לפחות ללא הכנסות צפויות.

אז בוא נצא לדרך ונתחיל בחישוב עלות הקמת מסעדה.

 עלות הקמה נחלקת למספר פרמטרים, לא הכל נדרש בכל מסעדה, תלוי בדרישות הרישוי, במצב הנכס, במיקום ובקונספט .

העלויות המוצגות הן הערכה על סמך מחירי שוק, והטווח מצוי משתנה בין עסק קטן לגדול, בית עסק יחיד לרשת, וכמובן משתנה בין איש מקצוע יקר לזול, ובין חומר יקר לזול.

העלויות מתייחסות לציוד חדש בלבד ולהקמת מסעדה בינונית משלב  0 (לא שיפוץ עסק קיים), בין 50 ל 100 מקומות ישיבה (בין 150 ל 200 מ"ר) , בתקציב כללי של 1,500,000 ₪.

להלן סעיפי העלויות: 


1.    עלות התכנון (יועצים ואנשי מקצוע)
a.    מיתוג (בין 10,000 ל 20,000 ₪)

       חברת המיתוג מגדירה בצורה מקצועית את העסק בהתאם לקונספט : 

       איך המקום יראה ומה יהיה המסר ללקוח הנכנס. 

       הגדרת הקונספט והמיתוג שלו זה הבסיס לכל שאר הפרמטרים
b.    תפריט (בין 10,000 ל 20,000 ₪)

       שף אחראי על בניית התפריט, תוך עמידה ביעדי עלות המחר (FOOD COST ), וכן על הכשרת הצוות

       להוציא את המנות שנבחרו.
c.    אדריכל (בין 20,000 ל 30,000 ₪)

       אדריכל אחראי לתכנון העסק תוך התחשבות בבעלי המקצוע ובכל דרישות היועצים המקצועיים
d.    עיצוב וגרפיקה (בין 5,000 ל 10,000 ₪) 

       תכנון אלמנטים עיצוביים וגרפיקה של השם הנבחר, כרטיסי הביקור, האתר וכו', בהתאם למיתוג
e.    עו"ד (בין 10,000 ל 15,000 ₪) חוזה שכירות, הסכמי עבודה
f.     מימון  – עמלה לחברה לגיוס הון – במידה ונדרשת הלוואה בערבות מדינה (כ 5000 ₪ עמלה +  5%      

       מההלוואה שהושגה) בטחונות לנותן ההלוואה (כ 30% מהסכום המבוקש)
g.    ערבות (בין 30,000 ל 45,000 ₪)

       ערבות בנקאית לבעל הנכס, בדרכ 3 חודשי שכירות
h.    יועצים שונים
i.     רישוי עסק – 7000 ₪ 
ii.    בטיחות וקונסטרוקציה – 5000 ₪ 
iii.   מיזוג אויר – 5000 ₪
iv.   חשמל – 5000 ₪
v.    תאורה – 5000 ₪
vi.   סאונד – 5000 ₪
vii.  נגישות – 5000 ₪
i.    יועץ מסעדות (בין 5,000 ל 50,000 ₪)  מסעדן מקצועי שמלווה את הפרוייקט (תכנון, הקמה ותפעול),         היקף הליווי ע"פ הצורך

 

2.    עלות השיפוץ (בין 5,000 ל 15,000 ₪ למ"ר של העסק)
a.    תשתיות (קבלן : בנייה, ריצוף, צבע, סניטריה)
b.    מיזוג
c.    חשמל
d.    כיבוי אש
e.    מינדף
f.    נגרות
g.    נירוסטה
h.    מסגרות
i.    מתח נמוך ותקשורת


3.    עלות התכולה 
a.    ציוד מטבח – תלוי בקונספט ובצרכי התפריט (בין 20,000 ל 100,000 ₪)
b.    ציוד קירור – תלוי בקונספט ובצרכי התפריט (בין 20,000 ל 100,000 ₪)
c.    כלי מטבח ובר – תלוי בקונספט ובצרכי התפריט (בין 1,000 ל 10,000 ₪)
d.    כלי הגשה ואירוח – תלוי במספר מקומות ישיבה (בין 200 ל 400 ₪ לסט)
e.    ריהוט – תלוי במספר מקומות ישיבה (בין 1,000 ל 5,000 ₪ לסט)
f.    פריטי עיצוב, דקורציה ושונות (בין 5,000 ל 50,000 ₪)
g.    משרדיות (מחשבים, קופות, ציוד משרדי וכו) – (בין 5,000 ל 10,000 ₪)


4.    עלות המלאי – תלוי בקונספט ובצרכי התפריט – (בין 5,000 ל 20,000 ₪)
a.    מזון
b.    שתייה
c.    חומרי ניקוי ואחזקה
5.    עלות ההכשרה – תלוי בקונספט ובצרכי התפריט – (בין 5,000 ל 20,000 ₪)
a.    גיוס 
b.    התלמדות צוות מטבח
c.    התלמדות צוות שירות


6.    עלות הרצת המקום: כסף מזומן שנדרש לתחזק את המקום בחודשים הראשונים כאשר ההכנסה אינה

       מספיקה לכיסוי ההוצאות עד לאיזון תקציבי
a.    תפעול שוטף
b.    פרסום
c.    שיווק

לסיכום, 

חשוב לעשות הערכה מראש כמה שיותר קרובה למציאות מה נדרש ולהכין מספיק כסף לכל הפרוייקט כולל "אויר" להתחלה – אחרת, וזו תופעה מצערת שמתרחשת אצל רוב עסקי המזון – העסק נסגר מחוסר תזרים למרות שיש לו סיכוי להצליח בהמשך  

כתב : גיורא אשכנזי

לסיוע בבניית תקציב להקמת מסעדה צרו איתנו קשר 

עד עכשיו

82

ממליצים
עד עכשיו

141

מאמרים
  • דילוג לתוכן