איך בונים תהליך ההכשרה לטבחים?
מה חשיבות ההכשרה המוקדמת של צוות מטבח?
איך מחשבים עלויות הדרכה של צוות מטבח?
בניית תהליך הכשרה
מטרת ההכשרה היא להקנות לטבחים את הידע והמיומנות הנדרשים להכנה והוצאת תפריט המסעדה
שלב 1 : כתיבת המתכונים, מפורטים לחומרי גלם, כמויות ומשקלים, ותהליך הכנת המנה
שלב 2 : היכרות עם כל חומרי הגלם וסידורם בצורה נגישה על משטחי העבודה
שלב 3 : הכנת המנות שלב אחר שלב, כולל טעימה וניתוח בעיות אפשריות בהכנה בסרוויס
שלב 4 : תרגול הכנת מנות בסרוויס מדומה בכמויות משתנות ובלחץ זמן מתגבר
חשיבות הכשרה מוקדמת צוותיש פער אדיר בין הכנת מנות בסיטואציה סטרילית של ניסיונות במטבח ללא לקוחות לבין סרוויס
במהלך סרוויס יש פיקים של הזמנות, יש התנהגות שונה של המכשירים והמוצרים השונים (התנור חם כל הזמן, השמן המתמלא בפירורי לחם מטוגנים וכו') אשר משליכים דרמטית על אופי המנה ללקוח וכמובן החום, העצבים, והלחץ מבחוץ משפיעים גם הם על הריכוז ואיכות הפעולות
ולכן הכרת התהליכי הכנה ותרגולם שוב ושוב יאפשרו תפקוד ראוי בסרוויס אמיתי
חישוב עלויות הכשרה
עלויות ההכשרה של צוות מטבח נגזר מ :
1. עלות טבח לשעה (בהכשרה נהוג לשלם שכר מינימום – למעט למנהלים)
2. סה"כ שעות ההכשרה הנדרשות (מומלץ לפחות 4-5 ימי עבודה של לפחות 6 שעות ביום לתפריט בסיסי)
3. סה"כ עלויות חומרי הגלם שנרכשו עד לרגע שהתחילו למכור אוכל בכסף ללקוחות
אם אתם מתכננים לפתוח מסעדה או כל עסק מזון חדש ממליצים לכם לפנות אלינו לייעוץ עסקי ממוקד ואפקטיבי. צרו איתנו קשר