עסק בבעלות משפחתית עומד בפני אתגרים ייחודיים מחד ועוצמות ייחודיות מאידך.
בעוד שחברות אחרות יכולות למדוד הצלחה ברבעונים, עסק משפחתי מודד הצלחה בדורות. עסקים אחרים עשויים להתמקד באופן בלעדי בשורת הרווח, ואילו עסק משפחתי צפוי גם להתמקד בערכים, כולל שימור החברה עבור הדור הבא, ואולי גם הטבעת חותם על העולם. יש לזכור שרבות מהחברות הגדולות בעולם החלו דרכן כחברות משפחתיות וחלקן אף נשארו כך: שטראוס, Samsung, Porsche, Walmart.
הדינמיקה המשפחתית והשיקולים הלא-עסקיים עלולים לשבש אפילו את המפעל הרווחי ביותר, במיוחד כאשר העסק חווה אירועים כגון מעבר דורי, או משבר כלכלי חיצוני.
אנו יודעים כי חברות משפחתיות שמצליחות ביותר, הן אלה שבהם יש איזון טוב בין:
- ניהול מקצועי
- בעלות ואחריות עיסקית ownership
- דינמיקה משפחתית בריאה
חברות משפחתיות מאופיינות בדר"כ בידע ייחודי, כוחות מוטיבציה והנעה, שמובילות אותן לשאיפה לגדול ולצמוח ולהבטיח את ההצלחה ארוכת הטווח של עסקיהן.
ואולם, רק 12% מחברות משפחתיות מגיעות לדור השלישי, ורק 3% שורדות את הדור הרביעי ומעלה.
חברות משפחתיות לרב חסרות בתכנון "יורשים" ותכנון הרצף הניהולי של החברה, התמודדות עם גלובליזציה, התמודדות עם קידמה טכנולוגית וחדשנות.
החוסרים שלעיל נובעים מהיעדר תכנון אסטרטגי.
חלק מהחברות עושות זאת, ועושות זאת טוב. אבל מניסיוננו, שיעור גבוה בהרבה כל כך שקועים ביום יום והתכנון לטווח ארוך מוזנח. ייתכן שחברות משפחתיות חסרות את הכישורים לפתח תוכנית כזו, ויש הסבורים שתכנון ארוך פירושו שהטווח הבינוני יטפל איכשהו בעתיד הרחוק… או שדור ההמשך ידאג לזה כבר. האתגר הוא הטמעת תוכנית אסטרטגית שתקשר בין היכן שהעסק המשפחתי נמצא עכשיו, לבין העתיד שלו ותוביל אותו להיות עסק מצליח בר קיימא בטווח הארוך.