כמה עולה לפתוח מאפייה ?
עלות ההקמה מורכבת מבנייה, תשתיות, ציוד והכי חשוב – רישיון יצרן של משרד הבריאות
עלויות הציוד הבסיסי למאפייה קטנה (מלוש, פותחת בצק, טאבון/תנור, כיריים, מקרר ומקפיא) נעות בין 80,000 ₪ ל 200,000
עלויות הבנייה והתשתיות תלויות ב :
- מצב הנכס (מאפייה שנסגרה או קירות בלבד שצריך לשפץ)
- שטח העסק הרצוי
- רמת הגימור/עיצוב הרצויה
- חנות מפעל ?
- האם להתמקד במאפייה של עוגות, עוגיות או במאפים ולחמים ?
חשוב לקבל החלטה על סמך הגורמים הבאים:
- הידע והניסיון שלכם
- מי הלקוחות הפוטנציאליים ומה הזמינות שלהם אליכם?
מהו התהליך הנדרש להקמת מאפייה?
- לבחור את הקונספט הרצוי ובהתאם
- לבנות תוכנית עסקית
- לאתר לוקיישן מתאים
- לוודא (עם יועץ הרישוי שניתן לקבל למבנה רישיון יצרן)
- לבחור אנשי מקצוע וספקים מתאימים
להקים את העסק - לבנות מערך שיווקי
כמה מרוויחים ממאפייה?
הרווח תלוי במספר פרמטרים :
- מספר הלקוחות ביום
- ממוצע המכירה לסועד
- עלויות משתנות (עלויות חומרי הגלם, עלויות כ"א).
- עלויות קבועות (עלויות שכר דירה, מיסים וכו', עלויות אחזקה)
האם ניתן להתפרנס ממאפייה?
כן, אבל נדרש ניהול צמוד ואינטנסיבי: מאפייה חייבת להיות גדושה ומלאה במאפים טריים וריחניים, ניהול כח האדם חייב להיות יעיל, ובמידה והעסק לא עמוס לקוחות יומיום חייבים להיעזר בלקוחות חיצוניים (לקוחות עסקיים/משלוחים וכו).
אם אתם מעוניים להקים מאפיה חדשה או לשפר פעילות של מאפיה קיימת, צרו איתנו קשר לייעוץ עסקי ממוקד!