לתיאום פגישת הכרות ללא עלות:

 

בניית תפריט מסעדה

מתכננים להקים מסעדה חדשה או מזנון של אוכל מהיר ? חשוב מאד להשקיע זמן ומחשבה בבניית התפריט – הרי התפריט בסופו של דבר הוא ליבו של העסק …

1. למי מיועד התהליך 
הלב של כל עסק מזון הוא בתפריט : 
יש עסקים עם תפריט קצר של מנה אחת (פלאפל לדוגמא, שמלווה במגוון סלטים ורטבים)
ויש עסקים עם תפריט של עשרות מנות (סושי לדוגמא)  
גם כאן וגם שם צריך לבנות את המנות כהלכה  החל מהתאמת המנות לקונספט, תמחור והקמת עץ מוצר, התאמת התפריט ליכולת התפעולית בעסק עצמו (מבנה המטבח ואיכות הצוות שגוייס) ועד לעיצובו כך שהלקוח יבין בדיוק מה הוא מקבל.

2. מה כולל התהליך 
תהליך בניית תפריט כולל  :

  • בניית מנות מתאימות לקונספט הנבחר

  • תמחור ובניית עץ מוצר

  • תמלול התפריט לשפה מתאימה למיתוג

  • הכשרת מנהל המטבח בעסק 

  • חיבור לספקים מובילים ועזרה במו"מ מולם

3. למה כדאי לעשות תפריט עם איש מקצוע 
בישול הוא אומנות, והמצאת מנות היא אמנות, לכן בבניית תפריט, שעליו בסופו של דבר יקום ויפול העסק חובה להיעזר באיש מקצוע מהשורה הראשונה, כזה שהתפריט שהוא בנה :

  • יהיה טעים

  • פשוט והגיוני תפעולית

  • מתומחר בהתאם לקונספט

  • ימשיך להתקיים גם אחרי שהשף יסיים את עבודתו

4. בניית התפריט 

אנו עובדים בשיתוף פעולה עם מספר שפים:

שף איתי פרקש:

בעלים של בי"ס לבישול קיטשן סטודיו

נציג של ג'יימי אוליבר בישראל (פוד רבולושן)

איתי בעל נסיון רב במגוון מטבחים והתמחות במטבחים מוסדיים ועבודה מול רשויות ומוסדות חינוך, צבא ועיריות

שף יאיר פיינברג

בעלים של חברת פיין קוק (חברה המתמחה בחדשנות קולינרית, פיתוח מוצרים, תפריטים והדרכות

יאיר הוא שף ויזם קולינרי מהמובילים בישראל.

דוגמא לתמחור תפריט אלכוהול :

וודקה גרייגוס עולה 129 שח לבקבוק ליטר.

בעסקים מסוימים כגון ברים מעוצבים יתמחרו בקבוק ב 900-1200 שח משום שקהל הלקוחות הינו בליינים המוכנים לשלם את הסכום כחלק מהחוויה שלהם.

במסעדות התמחור יהיה סולידי יותר סביב ה 600 שח כדי לאפשר ללקוחות עסקה שתהיה הוגנת מבחינתם.

אם נבחר בתמחור גבוה מידי לאלכוהול למסעדה המחירות של המוצר ירדו, ואם נתמחר נמוך בבר טרנדי נפסיד הכנסה שלקוחות היו מוכנים לשלם בכל מקרה.

לפיכך יש לקחת בחשבון גורמים רבים שניגשים לתמחר מזון ומשקאות ובבניית תפריט.

תרצו את עזרתנו? צרו איתנו קשר עוד היום. 

82

ממליצים

142

מאמרים
  • דילוג לתוכן