האם להכין בצק לבד או לקנות מוכן? מהו התהליך הנדרש להקמת פיצרייה? כמה אני ארוויח מפיצרייה?
אלו שאלות שמטרידות יזמים רבים המתכננים לפתוח פיצריה – ננסה לענות כאן על חלק משאלות אלו במאמר הבא:
אז כמה עולה בעצם לפתוח פיצרייה?
תלוי האם זו פיצרייה שתעשו בה לבד את הבצק או שתקנו כדור בצק מוכן.
עלויות הציוד הבסיסי לפיצרייה עם הכנה (מלוש, פותחת בצק, טאבון/תנור, כיריים, מקרר ומקפיא) נעות בין 80,000 ₪ ל 200,000, ללא הכנת בצק העלויות נמוכות ב 20,000-30,000 ₪.
שאר העלויות תלויות ב:
- מצב הנכס (פיצרייה שנסגרה או קירות בלבד שצריך לשפץ)
- שטח העסק הרצוי
- רמת הגימור/עיצוב הרצויה
האם להכין בצק לבד או לקנות מוכן?
יתרונות בהכנת בצק לבד: הדבר האמיתי. יותר זול
חסרונות בהכנת בצק לבד: חייבים עובד מקצועי לייצר אחידות
יתרונות בבצק קנוי: אחידות, לא צריך עובד מקצועי
חסרונות בבצק קנוי: יותר יקר
מהו התהליך הנדרש להקמת פיצרייה ?
- לבחור את הקונספט הרצוי ובהתאם לבנות תוכנית עסקית
- לאתר לוקיישן מתאים
- לבחור אנשי מקצוע וספקים מתאימים
- להקים את העסק
- לבנות מערך שיווקי
כמה מרוויחים מפיצרייה ?
הרווח תלוי במספר פרמטרים :
- מספר הלקוחות ביום
- ממוצע המכירה לסועד
- עלויות משתנות (עלויות חומרי הגלם, עלויות כ"א)
- עלויות קבועות (עלויות שכר דירה, מיסים וכו', עלויות אחזקה)
- האם ניתן להתפרנס מפיצרייה ?
ניתן בהחלט להתפרנס מפיצריה, אבל נדרש ניהול מאד קפדני על מנת שהעסק יצליח.
עסק קטן אשר מתנהל במקצועיות וביעילות עם מחזור מכירות של 150,000 ₪ כולל מע"מ, אמור להשאיר רווח של כ 20% 30,000 ₪, אחרי כל ההוצאות אבל לפני מס.
אז אם אתם חושבים על הקמת פיצריה, פנו אלינו עוד היום לייעוץ עסקי קולינרי.