תכנון פיננסי
תכנון פיננסי נכון לפני פתיחת עסק יכולים למנוע מעסק להכשל ולהסגר.
להלן מספר טיפים שסיייעו לכם בביצוע בדיקת הכדאיות לפני הקמת העסק:
- לבדוק האם המוצר שלכם מספיק טוב, האם יש לו ביקוש בשוק?
- מומלץ לעשות ניתוח SWOT מהיר לאיתור החולשות, החוזקות שלכם ולאיתור האיומים וההזדמנויות שיכולות להיווצר לעסק החדש
- ללמוד את המתחרים שלכם, מה הם עושים נכון ומה לא … ובעיקר לייצר מולם בידול ברור
- לבדוק כמה כסף צריך להשקיע בעסק בשנה הראשונה – כמה הון חוזר אתם צריכים לשנת פעילות . וזאת בהנחה שבשנה הזאת לא תרוויחו בכלל ולמעשה רק תבנו את העסק שלכם.
- אתם חייבים לדעת כמה כסף את צריכים להכניס בשנה, בחודש, ביום בשביל להיות מאוזנים ואף רווחים תזרימית.
- חייבים להכיר את עצכם ולראות במה אתם לא מספיק טובים? האם בניהול פיננסי, שיווק, מכירות וכו'… חשוב מאד שתדאגו לגבות את עצמכם בנקודות שאתם לא טובים בהם, אם זה באמצעות ספקים חיצוניים, ייעוץ עסקי, אווטסורסינג וכו' … חשוב שכבר בשלב התיכנון ובדיקת הכדאיות תגדירו תקציב לגיבוי זה. שזה לא יפתיע אתכם במהלך השנה.
- לבדוק את היכולת השיווקית שלכם, לראות האם יש ביכולתכם לשווק את העסק? האם אתם צריכים עזרה חיצונית? מה נדרש לצורך השיווק שלכם וכו'
- לבדוק ברמה האישית האם בכלל מתאים לכם לנהל עסק עצמאי, האם יש לכם את האורח רוח, כישורים וסבלנות ויכולת לניהול עצמי … תכונות חשובות מאד שמגדילות את סיכויי ההצלחה שלכם.
תוכנית עבודה שנתית
תכנון פיננסי ובניית תוכנית עבודה שנתית לעסק קיים יכולים להבטיח לעסק רמת סיכויי הצלחה גדולים יותר.ברור שלא כל מה שתתכננו יקרה בפועל אבל ברגע שתעשו תוכנית עבודה ברורה יהיו לכם:
- יעדים ברורים ומוגדרים
- תקציב מסודר
- תזרים מזומנים צפוי
- תוכנית פעולה שיווקית
- תוכנית פעולה תפעולית
- תכנון כוח אדם
שעסק עושה תוכנית עבודה שנתית הוא רואה היכן נקודות הכשל שלו ויכול להערך בהתאם. הוא יכול לזהות באיזה תקופה של השנה יהיה צפי מכירות נמוך ויכול להתארגן בהתאם מבחינת העסקת עובדים, רכישת ציוד או כל הוצאה מיותרת אחרת.
מומלץ לעשות תוכנית עבודה שנתית לקראת תחילת השנה, אולם גם עסק שלא עשה בתחילת השנה תוכנית עבודה כזו יכול לעשות אותה בכל נקודה של השנה – עד סופה.
תוכנית עבודה הינה כלי עבודה וכלי בקרה משמעותי שיכול לצמצם בצורה משמעותית כשלון וסגירה של עסקים.
לייעוץ פיננסי צרו איתנו קשר.