יותר ויותר עסקים בעולם משקיעים הון עתק בבניית מערך של הסעדה במשלוח ללא חווית אירוח ישירה של מסעדה וסועדים.
הקורונה האיצה את התהליכים הללו מכיייוון שהרבה מסעדות מצאו את עצמן ללא הכנסה בשל הסגרים וההגבלות ונאלצו להמציא את עצמן מחדש.
אז מה היתרונות והחסרונות של GHOST KITCHEN ?
1. הקמה מהירה – השענות על מטבח מוכן
2. עלות תפעול נמוכה – ללא פרונט מטבח רפאים יכול לשנות או להחליף בקלות תפריטים עפ"י צורך ודרישה
3. שיווק פרללי : יכולת לשווק מס מותגים במקביל ברשת
4. יכולות מבוססות דטה – יכולת לגשר על פערים בין דרישה לבין שילוח ללקוחות בפועל
5. מודעות ברשת – חיזוק המותג על בסיס עסקים אינטרנטיים
חסרונות של פתיחת מסעדת רפאים :
1. תכנון מותאם – נדרשת התאמת הארוחות למשלוח
2. אין פרונט ישיר ללקוח – ביטול נקודות המגע בין מסעדה ולקוח
3. השענות על צד שלישי – לקוחות חברות השילוח לא בשליטת מטבח הרפאים
4. מוניטין מקוון – השענות על מוניטין מכוונן בלבד מסוכנת מול ביקורות לא טובות באתר חזק
סוגים שונים של מסעדות רפאים
1. מסעדות עם מטבח רפאים – מסעדה קיימת שמוציאה מתוך המטבח שלה מותג רפאים או בצמוד אליה.
2. מסעדות רפאים עצמאיות – עסק שמתנהל ממטבח רפאים יחיד או כחלק ממתחם רפאים.
ייעוץ עסקי למסעדות
אם גם אתם מועניינים בייעוץ עסקי למסעדות לצורך פתיחת מטבח רפאים, צרו איתנו קשר.