לתיאום פגישת הכרות ללא עלות:

 

הקמת מסעדה- שאלות ותשובות

אתם שוקלים להקים מסעדה או בית קפה? תחום המזון זר לכם לחלוטין?

חשוב מאד לפני שאתם לוקחים הלוואה או מבאים את כסף מהבית ולפני שאתם שוכרים מקום ומתחילים בשיפוץ לעצור לרגע ולבדוק מה נדרש ממכם לצורך הקמת מסעדה מצליחה!

אנו ממליצים לכם לשאול את השאלות הבאות טרם הקמת המסעדה:

1. מה נדרש ממני על מנת לפתוח מסעדה?

2. כמה יעלה לפתוח מסעדה או בית קפה?

3. מהן הפעולות הנדרשות להקמה ותפעול המקום?

4. והכי חשוב,  כמה אני צפוי להרוויח ממסעדה או בית הקפה?

בואו נתחיל וננסה לענות לכם על השאלות :

 

שאלה:

מה נדרש על מנת לפתוח מסעדה?

 

תשובה:

בשביל לפתוח מסעדה צריך זמן, תקציב, נכונות לעבוד ויכולות ניהול

צריך הרבה זמן פנוי מכיוון שניהול מסעדה דורש נוכחות של בעל הבית כמעט כל הזמן (בוודאי בהתחלה). המסעדה היא עסק מאוד דינמי, כל הזמן קורים דברים וצריך זמינות לתת פתרונות ומענה מיידי לכל סיטואציה, מול לקוחות, מול צוות, מול ספקים ועוד. הקמת מסעדה זה עסק יקר, במיוחד עם רוצים להתייחס לעסק הזה ברצינות ובמקצועיות, ויותר מכך, תפעול המסעדה עולה הרבה כסף : עלויות תקורה ועלויות צוות הן עלויות שאנחנו נדרשים לשלם בכל חודש גם אם לקוחות לא נכנסים, ובשביל לעבור תקופות חלשות חייבים גב כלכלי אחרת – הכסף ייגמר לפני שיחזרו הלקוחות.

העבודה במסעדה מחייבת ודורשת אנרגיה רבה : הרבה שעות על הרגליים, סבלנות ללקוחות ולצוות, חשיבה יצירתית, והרבה התעסקות בתפעול של מכשירים ותשתיות.

 

מסעדן אחד אמר לי פעם שיש רק 2 יתרונות בלהיות בעל מסעדה : אתה יכול לבחור מתי לעבוד את ה 20 שעות שלך במהלך היום, ואלכוהול חופשי…

מסעדה היא מפעל קטן, שמאגד בתוכו מגוון של תחומים – ייצור, שיווק, מכירה, שינוע ותפעול, ועל כולם מופקד הבעלים – בדמותו יתהווה אופי המסעדה.

מנהל טוב מכיר ביתרונותיו ובחסרונותיו ולכן יאסוף סביבו אנשים שעושים יותר טוב ממנו את התפקידים שבהם הוא פחות מוצלח, ורק ככה יצליח בניהול עסק כל כך מורכב ומאתגר.

 

ניתן לחשב את עלות תפעול המסעדה שלכם במחשבון יחודי שבנינו – לחישוב עלות תפעול המסעדה שלכם לחצו כאן

 

שאלה:

כמה עולה לפתוח מסעדה?

 

תשובה:

הקמת מסעדה קטנה יכולה לעלות כ  300,000 ₪  ומסעדה בינונית (ולא מפוארת) תעלה בין 1,000000 ל 1,500000 ₪ .

הרכב העלויות :

  • הקמה – יועצים, רישוי, תכנון ועיצוב, שיפוץ

  • ציוד מטבח

  • ריהוט ודקורציה

  • כלי הגשה ואירוח

  • הוצאות שונות (גיוס והכשרה, מלאי, פרסום וכד'

 

שאלה:

איך מקימים מסעדה?

 

תשובה:

מסעדה מקימים כך :

  1. מחליטים על קונספט – אפשר לשכפל רעיון קיים, להמציא קונספט חדש לחלוטין או להתבסס על עסק קיים ולפתח אותו

  2. בוחרים לוקיישן – ברוב העסקים בתחום ההסעדה יש חשיבות רבה לבחירת המיקום

  3. בונים תכנית עסקית – חובה, וזאת על מנת להבין את היתרונות והחסרונות, החוזקות והחולשות, ובעזרת הפרמטרים המתקבלים להגיע להחלטה מושכלת לגבי ההיתכנות של העסק הרצוי.

  4. נעזרים באנשי מקצוע

למעוניינים בהכשרה מסודרת בניהול והקמה של מסעדות יצרנו קורס מיוחד לשם כך פרטים בלינק – קורס הקמת מסעדות.

 

 

שאלה:

כמה מרוויחים ממסעדה?

 

תשובה:

  • הרווח ממסעדה תלוי במספר פרמטרים :

  • מספר הלקוחות ביום

  • ממוצע המכירה לסועד

  • עלויות משתנות (עלויות חומרי הגלם, עלויות כ"א)

  • עלויות קבועות (עלויות שכר דירה, מיסים וכו', עלויות אחזקה)

שאלה:

האם ניתן להתפרנס ממסעדה קטנה ?

 

תשובה:

כן, אבל נדרש ניהול צמוד ואינטנסיבי :

מסעדה קטנה אשר מתנהלת במקצועיות עם מחזור מכירות של 350,000 ₪ כולל מע"מ, אמורה להשאיר רווח של כ 10% 30,000 ₪, אחרי כל ההוצאות אבל לפני מס. ממסעדה גדולה מרוויחים יותר אך הסיכון עולה בהתאם.

 

כתב:

גיורא אשכנזי יועץ עסקי מומחה בתחום המזון

 

שתפו

כתוב/כתבי תגובה

עד עכשיו

82

ממליצים
עד עכשיו

141

מאמרים
  • דילוג לתוכן